Použité suroviny receptu Smažené telecí řízky s cibulí:
2 červené cibule
| 2 lžíce kaparů
| 1 lžíce sekané petrželky
| 1 lžíce bílého vinného octa
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce oleje z vlašských ořechů
| 4 telecí řízky (asi po 160 g) z kýty
| 2 lžíce mouky
| 1 vejce
| 100 g strouhanky
| 5 lžic oleje
| trocha másla
| 1 citron (chem. neošetřený) v plátcích
Postup přípravy receptu Smažené telecí řízky s cibulí:
1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Kapary posekáme nahrubo, smícháme s cibulí, petrželkou a octem, osolíme a opepříme. Zašleháme olej.
2. Masa omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a opatrně naklepeme mezi 2 vrstvami průhledné fólie. Osolíme a opepříme.
3. Řízky obalíme postupně v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme na rozehřátém oleji na středním ohni 2 - 3 min. po každé straně. Přitom pánví občas opatrně potřeseme a řízky polijeme rozehřátým máslem.
4. Vyjmeme, necháme okapat na papírovém ubrousku a upravíme s citronem na talíře. Pokapeme cibulovou marinádou.
Fotky receptu Smažené telecí řízky s cibulí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!