300 g hladké mouky
| 200 g ztuženého rostlinného tuku, vychlazeného
| 180 ml smetánky na vaření
| na obalení moučkový cukr
Postup přípravy receptu Smetánkové kroužky:
22 kroužků. Tuk rozstrouháme na hrubém struhadle. Na pracovní plochu dáme mouku a uprostřed uděláme důlek. Vsypeme nastrouhaný tuk a vlijeme smetánku. Zpracujeme pevné, vláčné a nelepivé těsto. Z těsta vyválíme placku vysokou asi 3/4 cm. Vykrajovátkem o průměru 5 cm tvoříme kroužky, menším vykrajovátkem pak vypíchneme střed. Troubu předehřejeme na 220°C. Kroužky klademe na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby a 7-10 minut prudčeji zapečeme. Těsto vyběhne. Jakmile získáme zlatavý nádech, snížíme teplotu trouby o 60°C a pečivo asi 15 minut dopékáme. Teplé kroužky poprášíme cukrem.
Fotky receptu Smetánkové kroužky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!