Postup přípravy receptu Smetanové bonbóny:
Ze všeho nejdřív vymaž plech na pečení pečlivě olejem tak, aby ani jedno místečko nezůstalo suché. Odsuň ho stranou a podej si kastrol. Do kastrolu dej sladkou smetanu, med a cukr. Rozmíchej do hladké hmoty. Na nejmenším hořáku (u elektické trouby - stupni) míchej vařečkou tak dlouho, dokud ti to nezhoustne. POZOR! V žádném případě se nedotýkej horké cukrové hmoty, popálíš se! Hustou hmotu opatrně vylij na olejem vymazaný plech. (Do trouby ne! Nepeče se). Ten nechej stát, dokud vše trochu nevychladne. Pak vezmi nůž a hmotu nakrájej na asi dvoucentimetrové čtverečky. A nechej vychladnout úplně. Vychladlé čtverečky vyndej třeba na dřevěné prkénko a úhledně je zabal do celofánu nebo je naskládej do nějaké pěkné krabičky.