Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Smetanovo-ořechové řezy

fotka Smetanovo-ořechové řezy
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 15

Použité suroviny receptu Smetanovo-ořechové řezy:

160 g hladká mouka - těsto  |  90 g mletého cukru - těsto  | 140 g másla - těsto  | 90 g mletých vlašských ořechů - těsto  | 1/2 nebo 1 malé vejce - těsto  | 1 smetana ke šlehání - náplň  | 100 g mletých vlašských ořechů - náplň  | 100 g mletého cukru - náplň  | 200 g mletého cukru - poleva  | 2 PL citronové šťávy  | 1/2 PL horkého mléka - poleva  | 4 PL rum

Postup přípravy receptu Smetanovo-ořechové řezy:

Těsto na řezy : Z hladké mouky, mletého cukru, másla, mletých vlašských ořechů a půlky celého vejce vypracujeme těsto, které dáme do chladu odpočinout - asi 1/2 hodiny. Pak si těsto rozdělíme na tři díly a prsty rozetřeme ( těsto je poměrně mastné a lepí se ) na pečící papír tak, aby nám vznikly tři placky stejné velikosti a asi půl centimetru silné ( Podle mé zkušenosti vejdou na jeden plech těsně vedle sebe). Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Náplň do řezů : Ušleháme smetanu ke šlehání, do šlehačky opatrně vmícháme mletý cukr a mleté vlašské ořechy.Pak polovinu této náplně rovnoměrně naneseme na jednu vychladlou placku, na nanesenou náplň opatrně přiložíme druhou placku, kterou po celé ploše pokapeme čtyřmi lžícemi rumu. Dále rozprostřeme druhou polovinu náplně a přiložíme třetí placku. Velmi opatrně přitlačíme na celou plochu poslední placky, aby se placky a náplň pořádně spojily.
Nakonec potřeme citronovou polevou. S upečenými plackami pracujte velmi opatrně, jsou totiž velice křehké. Pokud Vám přece jenom některá praskne, můžete ji dát dospodu nebo do středu řezu.Není to pak vůbec poznat. Řezy se lépe krájejí a také jsou chutnější až na druhý den, když se trochu proleží. Jsou vhodné jako vánoční cukroví. Všem přeji zdárný výsledek a dobrou chuť.


Fotky receptu Smetanovo-ořechové řezy:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Smetanovo-ořechové řezy
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles