Postup přípravy receptu Sojová roštěnka:
Do cca. půl litru vařící vody vložíme masox a zelené natě a přidáme sojové kuřecí plátky. Necháme povařit 20 minut za občasného promíchání. Pokud je sojové maso správně povařené, pěkně nabobtná a není tvrdé. Necháme asi 15 minut v tomto vývaru vychladnout, pak maso vymačkáme a pokapeme sojovou omáčkou. Pokud jsou plátky příliš silné, můžeme je rozřezat na slabší plátky. Takto připravený základ můžeme používat na přípravu nejrůznějších jídel – smažit jako řízky, jen rychle opéct na oleji s cibulkou, na špíz, místo masa k rajské nebo svíčkové omáčce, do těstovinových a zeleninových salátů a pod. Zvlášť si rozvaříme ve 1 litru vody na kostky nakrájený chleba. Na rozehřátém oleji prudce opečeme sojové plátky (z obou stran do zlatova). Maso vyjmeme, pak přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Přidáme zpět maso, přes síto promačkaný rozvařený chleba, podle hustoty vodu a krátce povaříme. Dochutíme worcestrovou omáčkou, pepřem, česnekem, majoránkou. Jako příloha se výborně hodí celozrnná rýže a zeleninový salát.