Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Kdy se slaví Halloween v roce 2017?Kdy se slaví Halloween v roce 2017? Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 19.10. 2017
Dnes má svátek Michaela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Sojové maso Kung-pao

fotka Sojové maso Kung-pao
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Sojové maso Kung-pao:

200 g sojových nudliček  | 2 vejce  | 2 lžíce Solamylu  | 4 lžíce sojové omáčky  | 5 lžic oleje  | 100 g burských oříšků  | 100 ml bílého vína nebo lžička octa  | 2 cibule  | 4 stroužky česneku  | 2 feferonky  |  zázvor  | 2 lžičky cukru  |  sůl

Postup přípravy receptu Sojové maso Kung-pao:

Na uvedené množství sojového masa použijeme 2 litry vařící vody, do kterých zamícháme sojovou omáčku, cukr, na špičku nože zázvoru a špetku soli. Touto vařící směsí sojové maso přelijeme a necháme alespoň 20 minut nabobtnat. Tato fáze je velmi důležitá, protože sojové maso při ní získává potřebnou chuť - proto ji nepodceňujeme. Poté sojové maso scedíme (část nálevu dáme stranou, protože ho později použijeme). Je-li maso příliš "vodnaté", přebytečnou tekutinu z něj ještě na sítku vymačkáme. Během bobtnání masa si připravíme zeleninu - oloupeme cibuli a nakrájíme na půlkolečka, taktéž oloupeme česnek a nakrájíme na plátky a nakrájíme i feferonky. Pamatujeme přitom na jejich pálivou chuť a po krájení feferonek si důkladně umyjeme ruce i všechno použité nářadí. Je také možné použít pro manipulaci s feferonkami rukavic nebo mikrotenových sáčků. Rozhodně si však při práci s feferonkami nesaháme do očí! V misce rošleháme vidličkou dvě celá vejce, přidáme dvě lžíce Solamylu rozmíchané s trochou vody a do této směsi promícháme sojové maso. Na pánvi rozpálíme olej a do něj vsypeme připravené sojové maso. Mícháme a snažíme se jednotlivé nudličky oddělit od sebe. Smažíme asi 5 minut. K opečenému masu přidáme nakrájenou cibuli, česnek a feferonky. Když cibule zesklovatí, přidáme burské oříšky, víno a část marinády, která zbyla po namáčení masa a dusíme až do odpaření přebytečné marinády. Podáváme s rýží, případně s chlebem.


Fotky receptu Sojové maso Kung-pao:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Sojové maso Kung-pao
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Hromada zlaťáků