1 hrnek jasmínová rýže
| 1 lžička vegeta
| 1 balíček sójové kostky nebo nudličky
| 100 g zelené olivy bez pecky
| 1 kostka bujon
| 1 velká cibule
| 1 lžíce sójová omáčka
| 100 g parmazán
| 1 lžíčka oregano
Postup přípravy receptu Sójové rizoto s olivami:
Rýži propláchneme, vložíme do hrnce vymazaného olejem a přidáme lžičku vegety. Zalijeme vodou asi 1,5 cm nad vrstvu rýže a pod pokličkou vaříme 15 minut doměkka.
Sójové kostky nebo nudličky uvaříme podle návodu na obalu - vhodíme je do vroucí vody s kostkou bujonu. Vaříme asi 15 - 20 minut. Potom sóju scedíme a vymačkáme přebytečnou vodu. Vychladlou sóju nakrájíme na menší kousky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na oleji ji osmahneme, přidáme sóju a orestujeme. Zasypeme oreganem, pepřem a zakápneme sójovou omáčkou. Promícháme, přidáme rýži a krátce společně prohřejeme. Nakonec do rizota vmícháme tatarskou omáčku a nakrájené olivy.
Posypeme strouhaným parmazánem.