120 ml mléka
| 80 g povařených a oloupaných fazolek
| 80 g šunky
| 60 g strouhaného parmezánu
| 20 g másla
| 20 g hladké mouky
| 4 žloutky
| 3 bílky
| sůl
| máslo
| krupice
Postup přípravy receptu Souflé z fazolek:
Z másla, mléka, mouky a špetky soli uvařte hustý bešamel. Nechte ho zchladnout a potom do něj zapracujte směs nadrobno posekaných fazolek a šunky, parmezán. Poté do hmoty postupně přidejte všechny žloutky a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli. Hmotu rozdělte do 6 malých formiček na souflé, které jste předem důkladně vymazali máslem a vysypali krupicí. Všechny formičky dejte najednou do trouby předehřáté na 170 °C a pečte cca 25 minut. Hotové souflé podávejte ihned po vytažení z trouby.
Fotky receptu Souflé z fazolek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!