Použité suroviny receptu Špagety s tomatovo-olivovou omáčkou:
200 g bílých špaget
| 200 g zelených špaget
| 100 g černých oliv
| 1 cibuli
| 1 stroužek česneku
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 konzervu loupaných rajčat
| dle chuti: sůl a cayenský pepř
| 1 svazek bazalky
| 80 g sýra goudy
Postup přípravy receptu Špagety s tomatovo-olivovou omáčkou:
Vypeckujeme olivy a nakrájíme na proužky. Oloupeme cibuli a česnek. Pokrájíme obojí na drobné kostičky a podusíme na horkém olivovém oleji. Přidáme nálev s rajskými jablíčky, které jsme předtím pokrájeli na kousky. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut.
Ve větším množství osolené vody vaříme italské špagety (obou barev, bílé i zelené) zhruba 10 minut doměkka.
Do omáčky přidáme černé olivy a důkladně ji ochutíme solí a cayenským pepřem. Opereme a osušíme bazalku. Trochu lístků si necháme na ozdobení, zbytek pokrájíme na proužky a vmícháme do připravené omáčky.
Sýr nastrouháme na tenké hoblinky. Slijeme špagety, propláchneme je studenou vodou a necháme v sítu dobře okapat. Potom jimi naplníme velkou mísu a přlijeme omáčkou. Špagety ozdobíme sýrem a bazalkou.
Fotky receptu Špagety s tomatovo-olivovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!