Postup přípravy receptu Špaldová, pohanková a jáhelná kaše:
Při přípravě jedné porce kaše dáme do hrnku o obsahu 250 ml 3 pol. lžíce mouky nebo vloček. Přilijeme malé množství vody a rozmícháme mouku dohladka. Potom dolijeme vodu do prného hrnku a rozmícháme. Vlijeme do kastrůlku, za stálého míchání přivedem k varu a odstavíme. Podle chutí osladíme a omastíme několika kapkami za studena lisovaného oleje. Můžeme dochutit 1 čaj. lžičkou ovesného mléka. Do kaše můžeme zamíchat různá semínka - sezamové, lněné, slunečnicové. Můžeme promíchat s rozvařenými jablky, se sezonním ovocem. Nebo během vařením přidáme rozinky a svaříme je s kaší, a pak přidáme skořici.
Fotky receptu Špaldová, pohanková a jáhelná kaše:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!