Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Špaldové žabí huby

fotka Špaldové žabí huby
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Špaldové žabí huby:

2 jablka velká  | 3 lžíce marmelády  |  rozinky  |  ořechy  | těsto  | 250 g měkkého tvarohu  | 300 g špaldové mouky  | 200 g másla

Postup přípravy receptu Špaldové žabí huby:

Máslo si necháme při pokojové teplotě co nejvíce povolit. Promícháme ho s tvarohem (nejlépe pomocí elektrického šlehače) a přidáme špaldovou mouku. Dobře propracujeme rukou. Pokud by bylo těsto hodně mazlavé, přidáme trochu mouky. Necháme cca 10 minut odpočinout.

Připravíme si náplň: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na 0,5 cm silné měsíčky nebo prostě posekáme na větší kousky. Ořechy nahrubo nasekáme nebo nalámeme. Z odpočinutého těsta vyválíme na pomoučněném vále asi 3 - 4 mm silnou placku a vykrájíme kolečka o průměru zhruba 8 cm. Je jich tak 20 - 22. (Zbylé těsto po vykrájení už znovu nevykrajuji, ale udělám z něj jeden menší závin s náplní podle chuti.) Na jednu půlku kolečka dáme trochu marmelády (nejlepší je pikantní rybízová nebo mohou být i povidla) asi tak 1/2 kávové lžičky a do ní posadíme měsíček jablíčka, 1/4 ořechu a eventuálně 1 - 2 rozinky, to vše podle chuti a hlavně, aby se to vešlo. Kolečko přehneme a po krajích stiskneme tak, že uprostřed zůstane otevřené jako žabí huba.

Špaldové žabí huby dáme péct na plechu s pečícím papírem do trouby při 170 °C, dokud nezrůžoví, tj. zhruba na 20 - 25 minut. Jsou dobré, i když je upečeme trochu víc až dozlatova, víc potom křupou. Po vychladnutí můžeme špaldové žabí huby pocukrovat.

Těsto, které zbude po vykrájení, už jen vyválím a raději znovu nevykrajuji, aby se nepřidávala pořád další mouka. Vyvaluji ho přímo na pečícím papíru, se kterým ho později přenesu na plech. Náplň dám stejnou jako do závinu - jablečnou, makovou, ořechovou, tvarohovou - vlastní kreativitě se meze nekladou.


Fotky receptu Špaldové žabí huby:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Špaldové žabí huby
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !