Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.06. 2019
Dnes má svátek Milan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Špaldové žabí huby

fotka Špaldové žabí huby
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Špaldové žabí huby:

2 jablka velká  | 3 lžíce marmelády  |  rozinky  |  ořechy  | těsto  | 250 g měkkého tvarohu  | 300 g špaldové mouky  | 200 g másla

Postup přípravy receptu Špaldové žabí huby:

Máslo si necháme při pokojové teplotě co nejvíce povolit. Promícháme ho s tvarohem (nejlépe pomocí elektrického šlehače) a přidáme špaldovou mouku. Dobře propracujeme rukou. Pokud by bylo těsto hodně mazlavé, přidáme trochu mouky. Necháme cca 10 minut odpočinout.

Připravíme si náplň: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na 0,5 cm silné měsíčky nebo prostě posekáme na větší kousky. Ořechy nahrubo nasekáme nebo nalámeme. Z odpočinutého těsta vyválíme na pomoučněném vále asi 3 - 4 mm silnou placku a vykrájíme kolečka o průměru zhruba 8 cm. Je jich tak 20 - 22. (Zbylé těsto po vykrájení už znovu nevykrajuji, ale udělám z něj jeden menší závin s náplní podle chuti.) Na jednu půlku kolečka dáme trochu marmelády (nejlepší je pikantní rybízová nebo mohou být i povidla) asi tak 1/2 kávové lžičky a do ní posadíme měsíček jablíčka, 1/4 ořechu a eventuálně 1 - 2 rozinky, to vše podle chuti a hlavně, aby se to vešlo. Kolečko přehneme a po krajích stiskneme tak, že uprostřed zůstane otevřené jako žabí huba.

Špaldové žabí huby dáme péct na plechu s pečícím papírem do trouby při 170 °C, dokud nezrůžoví, tj. zhruba na 20 - 25 minut. Jsou dobré, i když je upečeme trochu víc až dozlatova, víc potom křupou. Po vychladnutí můžeme špaldové žabí huby pocukrovat.

Těsto, které zbude po vykrájení, už jen vyválím a raději znovu nevykrajuji, aby se nepřidávala pořád další mouka. Vyvaluji ho přímo na pečícím papíru, se kterým ho později přenesu na plech. Náplň dám stejnou jako do závinu - jablečnou, makovou, ořechovou, tvarohovou - vlastní kreativitě se meze nekladou.


Fotky receptu Špaldové žabí huby:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Špaldové žabí huby
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !