Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Špenát po florentsku

fotka Špenát po florentsku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 28

Použité suroviny receptu Špenát po florentsku:

800 g špenátu  | 350 g rýže  | 150 g šunky  | 60 g másla  | 50 g strouhaného sýra  | 5 ks vajec  | dle chuti: muškátový oříšek  | dle chuti: mletý pepř a sůl  | dle potřeby: strouhanka

Postup přípravy receptu Špenát po florentsku:

Přebranou, propláchnutou a spařenou rýži vsypeme do vařící osolené vody. Uvaříme ji doměkka, scedíme a necháme odkapat. Očištěné špenátové listy dáme do malého množství vařící vody, osolíme a podusíme doměkka. Potom listy scedíme a po odkapání nadrobno nasekáme a promícháme s kouskem másla, jedním natvrdo uvařeným a nadrobno nakrájeným vejcem. Osolíme a okořeníme. Měkkou rýži promícháme se strouhaným sýrem, se šunkou nakrájenou na kostičky a střídavě se špenátem urovnáme ve vrstvách do vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Pokrm krátce zapečeme (190 °C), poté na povrchu. vyhloubíme 4 důlky, vyklepneme do nich vejce, bílky. Osolíme a dopečeme.



Fotky receptu Špenát po florentsku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Špenát po florentsku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !