Postup přípravy receptu Špenát s pórkem a vejci :
Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Špenát přebereme, propereme, necháme okapat a nahrubo posekáme. Papriku omyjeme, vyřízneme semeník a lusk nakrájíme na kosočtverce. Vejce vaříme 8 min, natvrdo. V hrnci rozehřejeme máslo. Vložíme papriku a pórek a opékáme asi 3 min. Přidáme špenát a necháme změknout. Zeleninu poprášíme moukou a za stálého míchání 2 min. smažíme. Přilijeme vývar a smetanu, uvedeme do varu a necháme 7 min, podusit. Osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Vařená vejce rozpůlíme a pokrm jimi obložíme.
min. na 3 lžících oleje. Papriky rozmixujeme a protřeme sítem. Přidáme do smetany a necháme přejít varem. Okořeníme a vmícháme petrželku. Omáčku podáváme k rybím špízům samostatně.
Tip: Omáčka bude kořenitější, pokud ji připravíme s červenou paprikou.