150 g mraženého špenátu necháme rozmrazit při pokojové teplotě a necháme okapat. 500 g goudy nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 1 cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. 2 lžíce másla nebo margarínu rozpustíme ve fonduové nádobě na plotýnce a v omastku cibuli dozlatova osmahneme, pak přilijeme 250 ml šlehačky a uvedeme do varu postupně přidáváme sýr a na mírném ohni za stálého míchání ho rozpouštíme (NEVAŘÍME!), až vznikne hladká krémová omáčka. Pak vmícháme špenát. 1 zarovnanou lžíci škrobu smícháme se 2 lžícemi šlehačky a rozmíchaným škrobem fondue zahustíme, ochutíme solí, mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.
Fotky receptu Špenátové fondue:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!