Postup přípravy receptu Špenátové jehněčí taštičky:
Maso omyjeme a osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso na něm prudce po obou stranách opečeme. Vyjmeme. Cibuli a česnek zesklovatíme na zbylém oleji. Přidáme špenát a dusíme asi 10 min. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Vmícháme 3 lžíce sezamu a čerstvý sýr. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Těsto dotenka vyválíme a vykrojíme z něho šest čtverců 20 x 20 cm. Kraje navlhčíme vodou. Na každý kus vložíme jeden plátek masa a pokryjeme špenátem. Rohy těsta přehrneme a okraje dobře přimáčkneme. Žloutek rozšleháme se smetanou a taštičky směsí potřeme. Pečeme přibližně 20 minut. Podáváme sypané zbylým sezamem.
Fotky receptu Špenátové jehněčí taštičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!