Postup přípravy receptu Špenátoví šneci:
Do hlubší mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme
kypřící prášek, sůl a trochu oleje. Vytvoříme důlek,
do kterého vklepneme vejce a přilijeme 150 ml vody.
Vzniklou směs pečlivě promícháme a propracujeme. Na
válu posypaném moukou rozválíme těsto na slabší placku. Na pánvi osmažíme cibuli s česnekem a drobně
krájenou mrkví, přidáme špenátový protlak, nasekané
olivy a koření. Na těsto rozetřeme vychladlou špenátovou směs, část strouhaného sýra nasypeme na
špenát. Pomocí špachtle těsto po delší straně zavineme. Připravenou roládu nakrájíme na kolečka
silná asi 2 cm. Kolečka rozložíme na plech vyložený
pečícím papírem. Šnečky potřeme rozšlehaným vejcem a
posypeme zbylým sýrem. Vložíme je do trouby a pečeme
25 minut při 200 stupních Celsia.