Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna? Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Vánoční strom
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 13.12. 2018
Dnes má svátek Lucie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Spirituální ovocný chlebíček

fotka Spirituální ovocný chlebíček
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Spirituální ovocný chlebíček:

1,5 šálku mouky  | 1/2 lžičky soli  | 1/2 lžičky kypřícího prášku (do perníku nebo do pečiva)  | 1/4 lžičky zázvoru (mletý)  | 1/8 lžičky muškátový květ (nebo oříšek)  | 3/4 šálku ořechů (nalámat na malé kousky  | 1 šálek rozinek (žluté)  | 1/2 šálku kandovaných třešní (nakrájet na půlky)  | 3/4 šálku datlí (nakrájet)  | 1/2 šálku kandovaného ananasu (menší kousky)  | 1/2 šálku pomerančového džusu  | 1/2 šálku rumu (nebo brandy)  | 1/2 šálku másla (nebo zeleninového oleje)  | 2/3 šálku cukru (pískový)  | 2 lžíce melasy (tmavé)  | 1/2 lžičky citronátu (zavařeniny nebo citron)  | 2 vejce  | dle potřeby: tuk do formy

Postup přípravy receptu Spirituální ovocný chlebíček:

Troubu předehřejeme na 140 oC. Chlebovou formu (23 x 13 x 7 cm) vyplníme alobalem (nebo pečicím papírem), vymažeme tukem a lehce vysypeme moukou. Kandované ovoce, rozinky a datle promícháme v míse, zastříkneme pomerančovým džusem a rumem. V jiné míse smícháme mouku, sůl, prášek do perníku, zázvor, muškátový květ. Elektrickým šlehačem třeme do pěny máslo s cukrem, přidáme melasu a důkladně zašleháme po jednom obě vejce. Ochutíme citronátem, přidáme ochucenou mouku a nakonec přimícháme ořechy a kandované ovoce (vařečkou). Těsto rozetřeme do připravené formy a pomalu pečeme asi 2 - 3 hodiny. Hlídáme, aby se nám povrch nepřipálil (asi po hodině pečení přikryjeme volně alobalem). Zkusíme špejlí, zda je chlebíček pečený. Necháme několik minut vychladit ve formě, pak vyklopíme na mřížku. Až je zcela studený, zabalíme jej důkladně do celofánu a alobalu. Nekrájíme dříve jak za 24 hodin. Povrch můžeme ozdobit citronovou nebo čokoládovou polevou a kandovaným ovocem, ozdobně pocukrovat nebo potřít teplou sladkou glazurou - 2 lžíce kukuřičného sirupu necháme přejít varem se lžící vody.
Spotřebujeme do 10 dnů. Skladujeme zabalený v alobalu.




Fotky receptu Spirituální ovocný chlebíček:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Spirituální ovocný chlebíček
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles