Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 21.10. 2018
Dnes má svátek Brigita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami

fotka Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 110 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami:

1 kg srnčí kýty  | 80 g slaniny  | 2 lžíce másla  | 2 cibule  | 2 střední mrkve  | 1 kořen petržele  | 1 bulva celeru  | 6 zrnek pepře  | 6 zrnek nového kořeni  | 1—2 bobkové listy  | dle chuti: tymián  | dle chuti: sůl  | 1/4 l smetany  | 3 lžíce hladké mouky  | 6 lžic sladkoplodých jeřabinek  | dle chuti: citrón (1 sklenka červeného vína)  | Nálev: na 1 l vody  | 600 g cukru (postačí na 1 1/2—2 kg jeřabin)

Postup přípravy receptu Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami:

Odleželé maso protáhneme klínky slaniny. Na pekáči zpěníme na másle cibuli, přidáme očištěnou, pokrájenou zeleninu, maso a koření, osolíme a dusíme téměř doměkka. Během dušení maso podléváme vodou. Nakonec je dopečeme v troubě dočervena, šťávu vydusíme na tuk. Maso nakrájíme na plátky. Ze zeleninového podkladu vyjmeme celá koření, zeleninu protřeme sítem nebo rozmixujeme a zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou. Přidáme čerstvé, kompotované či sušené jeřabinky a povaříme. Podle chuti omáčku osolíme, okyselíme citrónovou štávou nebo červeným vínem a prohřejeme v ní maso. Podáváme s noky nebo houskovým knedlíkem.


Jeřabinový kompot

Dobře vyzrálé, sladké jeřabiny očistíme a propereme. Svaříme vodu s cukrem. Do vroucího cukrového roztoku vsypeme jeřabiny a vaříme, až plody zesklovatí. Vyjmeme je děrovanou naběračkou. Dáme do sklenic a zalijeme vroucím nálevem. Sklenice uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru, případně kompot sterilizujeme při teplotě 85 °C 15 až 20 minut (podle velikosti sklenic).


Fotky receptu Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami:

Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami
Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami
Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami
Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami
Fotky vložil: Lieselotte 
Hodnocení receptu Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Diamanty