Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami

fotka Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 110 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami:

1 kg srnčí kýty  | 80 g slaniny  | 2 lžíce másla  | 2 cibule  | 2 střední mrkve  | 1 kořen petržele  | 1 bulva celeru  | 6 zrnek pepře  | 6 zrnek nového kořeni  | 1—2 bobkové listy  | dle chuti: tymián  | dle chuti: sůl  | 1/4 l smetany  | 3 lžíce hladké mouky  | 6 lžic sladkoplodých jeřabinek  | dle chuti: citrón (1 sklenka červeného vína)  | Nálev: na 1 l vody  | 600 g cukru (postačí na 1 1/2—2 kg jeřabin)

Postup přípravy receptu Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami:

Odleželé maso protáhneme klínky slaniny. Na pekáči zpěníme na másle cibuli, přidáme očištěnou, pokrájenou zeleninu, maso a koření, osolíme a dusíme téměř doměkka. Během dušení maso podléváme vodou. Nakonec je dopečeme v troubě dočervena, šťávu vydusíme na tuk. Maso nakrájíme na plátky. Ze zeleninového podkladu vyjmeme celá koření, zeleninu protřeme sítem nebo rozmixujeme a zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou. Přidáme čerstvé, kompotované či sušené jeřabinky a povaříme. Podle chuti omáčku osolíme, okyselíme citrónovou štávou nebo červeným vínem a prohřejeme v ní maso. Podáváme s noky nebo houskovým knedlíkem.


Jeřabinový kompot

Dobře vyzrálé, sladké jeřabiny očistíme a propereme. Svaříme vodu s cukrem. Do vroucího cukrového roztoku vsypeme jeřabiny a vaříme, až plody zesklovatí. Vyjmeme je děrovanou naběračkou. Dáme do sklenic a zalijeme vroucím nálevem. Sklenice uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru, případně kompot sterilizujeme při teplotě 85 °C 15 až 20 minut (podle velikosti sklenic).


Fotky receptu Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami:

Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami
Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami
Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami
Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami
Fotky vložil: Lieselotte 
Hodnocení receptu Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Srnčí kýta na smetaně s jeřabinkami
Obrázek uživatelky
profil
Mohu jenom doporučit, je to skvělé. Udělala jsem k tomu houskový knedlík. Pokud budu mít maso, budu dělat znovu. Díky za skvělý recept.
Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles