Použité suroviny receptu Staročeský hovězí jazyk po královsku:
800 g hovězího jazyku
| 300 g křenu
| 4 žloutky
| 200 g kořenové zeleniny
| 30 g medu
| 40 g mandlí
| 70 g bílé housky
| 3 hřebíčky
| 5 kuliček pepře
| 5 kuliček nového koření
| 1 špetka zázvoru
| 3 dl smetany
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Staročeský hovězí jazyk po královsku:
Jazyk uvaříme s kořenovou zeleninou, medem, solí, kořením doměkka v menším množství vody (jen aby byl jazyk ponořen). Pak jej vyjmeme a ve vývaru rozvaříme housku, vše propasírujeme přes síto, přidáme smetanu smíchanou se žloutky a už jen prohřejeme a nevaříme.
Jazyk oloupeme, nakrájíme ho na plátky a přelijeme omáčkou. Nakonec jej posypeme strouhaným křenem a strouhanými mandlemi.
Fotky receptu Staročeský hovězí jazyk po královsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!