150 g hl. mouky
| 2 žloutky
| 80 g lískových oříšků
| 150 g tuku
| 70 g solamylu
| 70 g cukru moučka
| mléko
| vanilk. cukr
| tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Staropražské rohlíčky:
Ořechy umeleme. Mouku, škrob, cukr a oříšky smícháme. Přidáme změklý tuk nebo máslo, vmícháme žloutky a trochu mléka, abychom těsto dobře propracovali.
Hladké a nepříliš husté těsto přikryjeme mikrotenovým sáčkem a dáme do chladu odpočinout. Z těsta tvarujeme rukama malé rohlíčky. Staropražské rohlíčky rozložíme na vymazaný plech a v mírně vyhřáté troubě na 150 - 180 °C je upečeme. Rohlíčky by měly zůstat světlé.
Ještě horké staropražské rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru, do něhož jsme přidali trochu moučkového cukru.