5 lžic červeného vína
| 2 lžíce sojové omáčky
| 1 lžíce dijonské hořčice
| 1 lžička krupicového cukru
| 450 g hovězí roštěnky nebo svíčkové
| 1 lžíce olivového oleje
| 1 velká cibule
| sůl, pepř
| 4 silné krajíce chleba
| 50 g másla rozetřeného s rozdrceným stroužkem česneku
| lístky řeřichy na ozdobu
Postup přípravy receptu Steak na cibulce :
V míse smícháme víno, sojovou omáčku, hořčici a cukr. Vsypeme maso nakrájené na proužky a důkladně je opepříme. Necháme marinovat.
Zatím nalijeme do velké pánve olej a necháme ho asi minutu rozpálit na středním plameni. Zesílíme oheň na maximum, nasypeme do pánve cibuli nakrájenou na tenké plátky a za častého míchání ji smažíme 3-4 minuty, aby zezlátla. Pak ji vyjmeme a udržujeme teplou. Děravou naběračkou vyjmeme maso z marinády a půl minuty je zprudka smažíme na pánvi po cibuli. Přilijeme marinádu z misky a pár vteřin vaříme, dokud omáčka nezačne obalovat maso. Osolíme, opepříme a uchováme v teple.
Chleba opečeme, potřeme ho česnekovým máslem a překrojíme napůl. Na každý krajíček lžičkou naneseme trochu cibule a proužky masa. Ozdobíme řeřichou a podáváme.
Fotky receptu Steak na cibulce :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!