Postup přípravy receptu Steak s hruškou:
Hovězí plátky jemně naklepeme, osolíme a opepříme, okořeníme. Hrušky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a oloupeme. Nivu nakrájíme na plátky. Do pánve s rozpáleným olejem vložíme 2 plátky masa a 2 poloviny hrušky řeznou plochou dolů. Maso opečeme zprudka z obou stran. Ve chvíli, kdy začneme opékat maso z druhé strany, otočíme i hrušku, položíme na ni plátek nivy a dopečeme spolu s masem. Hotové steaky přendáme na nahřáté talíře a položíme na ně hrušky s roztaveným sýrem. Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, zamícháme a chvíli povaříme v pánvi přiklopené pokličkou. Steaky přelijeme vypečenou šťávou. Další porci připravíme stejným způsobem. Podáváme s bramborami. Nakonec ozdobíme petrželkou.