Použité suroviny receptu Steak se sardelovou omáčkou:
600 g vysokého roštěnce z mladého býka
| 1 sklenička ančoviček (sardelek)
| 1 lžíce kaparů
| 50 g másla
| 50 g oleje
| 1 kelímek smetany ke šlehání
| 4 šalotky
| 1 česnek
| 1 lžíce estragonu
| dle chuti sůl a pepř
| 4 kostky Maggi šťávy k vepřovému masu
Postup přípravy receptu Steak se sardelovou omáčkou:
Osolené a opepřené steaky opečeme na směsi másla a oleje, asi 3 minuty po každé straně, vyjmeme a uchováme v teple. Ve výpeku opečeme najemno posekané šalotky, pokrájené ančovičky, kapary a česnek. Přidáme smetanu, estragon, Maggi šťávu (poku máme) a povaříme asi 10 minut. Podáváme s bagetou nebo k opečeným bramborům.
Fotky receptu Steak se sardelovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!