Použité suroviny receptu Steaky s cibulí a opékanými bramborami:
1 balení mražených amerických brambor ve slupce
| 350 g cibule
| 250 g listového salátu
| 2 rajčata
| kopr a petrželka
| 200 g plnotučného jogurtu
| 2 lžíce citronové šťávy
| sůl
| pepř
| 2 lžíce oleje
| 4 bifteky
| 20 g másla
| 60 g majonézy
| 60 g kečupu
Postup přípravy receptu Steaky s cibulí a opékanými bramborami:
Brambory rozložíme na plech a pečeme asi 18 minut. Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a zbylé na kolečka. Listový salát natrháme na kousky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Bylinky nasekáme najemno. Jogurt smícháme s citronovou šťávou, kostičkami cibule, nasekanými bylinkami a rajčaty. Dochutíme solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme olej a bifteky v něm opékáme asi 3 minuty z každé strany. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé. V horkém výpeku rozpustíme máslo a na něm dozlatova osmažíme kolečka cibule. Maso naservírujeme s osmaženou cibulí a bramborami. Ozdobíme rozmarýnem. K biftekům podáváme kečup a majonézu. Salát přelijeme vychlazenou jogurtovou omáčkou a podáváme zvlášť na misce.
Fotky receptu Steaky s cibulí a opékanými bramborami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!