1 kg zadního hovězího masa
| 2 lžíce sádla
| 1 cibule
| 3 natvrdo vařená vejce
| 1 lžíce plnotučné hořčice
| sůl
| pepř
| 5 kuliček celého pepře
| 2 kuličky nového koření
| 2 jalovcové kuličky
| 1 lžíce hladké mouky
| 50 g másla
| voda
| párátka
Postup přípravy receptu Štěpánská pečínka:
Do omytého masa vyřízneme ve směru vláken otvor a vymažeme ho hořčicí. Pak do něj vtlačíme postupně vejce a uzavřeme párátky. Takto připravené maso osolíme, opepříme a na sádle prudce opečeme ze všech stran. Přidáme jalovec, celý pepř, nové koření, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Koření odstraníme a maso dopečeme bez poklice v troubě. Pečínku nakrájíme na plátky a do vypečené šťávy vmícháme mouku. Povaříme a nakonec v ní rozpustíme máslo. Nalijeme na maso a podáváme s rýží.
Fotky receptu Štěpánská pečínka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!