Použité suroviny receptu Sterilovaný kedlubnový salát:
na 1 litr vody 300 ml osmiprocentního octa
| 120 g cukru
| 40 g soli
| podle chuti a potřeby: kedlubny
| koření: hořčičná semínka, celý pepř, nové koření
| 1 bobkový list
| plátky cibule
Postup přípravy receptu Sterilovaný kedlubnový salát:
Omyté kedlubny oloupáme, nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme, opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na tenké nudličky, narovnáme do sklenic spolu s kořením. Svaříme vodu s octem, solí a cukrem a horký nálev nalijeme na kedlubny, sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 10 minut při teplotě 85°C.
Fotky receptu Sterilovaný kedlubnový salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!