6 hrušek
| 120 g + 100 g cukru
| trochu vody
| kousek vanilkového lusku
| 2 žloutky
| 1/2 l mléka
| 40 g hladké mouky
| 1 lžíce rozinek a mandlí
Postup přípravy receptu Strakaté hrušky:
Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a dusíme na troše vody zasypané cukrem. Hotové srovnáme do misek a necháme vychladnout.
Krém: do mléka přidáme cukr, vanilku (lusk vanilky podélně rozpůlíme a nožem seškrábneme dřeň) a žloutky. Postavíme na oheň a hned vmícháme mouku. Necháme zhoustnout a pak v kotlíku šleháme do vychladnutí. Do studeného krému vmícháme předem namočené hrozinky a sekané mandle.
Krémem zalijeme připravené hrušky a podáváme.
Fotky receptu Strakaté hrušky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!