Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Středomořská rybí polévka

fotka Středomořská rybí polévka
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Středomořská rybí polévka:

2 lžíce oleje  |  sůl a pepř  |  bouquet garni  | 2 česneky  | 1 kg rejnoka  |  nakrájená hlíza fenyklu  | 2 šalotky  | 600 g rajčata  |  špetka šafránu  | 700 ml rybího vývaru  |  pastis - likér s anýzovou příchutí

Postup přípravy receptu Středomořská rybí polévka:

V tomto receptu používáme bouquet garni, což je směs bylinek v sítku. V tomto případě jde o petrželku, tymián, bobkový list, řapíkový celer.

Ryby zbavíme kůže a kostí a maso nakrájíme na kousky. V hrnci se silným dnem rozehřejme olej, přidáme fenykl a opékáme ho za častého míchání asi 5 minut. Přidáme šalotky a česnek a opékáme je 5 minut.

Vmícháme ryby, rajčata, bouquet garni (bylinky), šafrán a rybí vývar. Hrnec částečně přikryjeme pokličkou a směs zvolna vaříme za občasného míchání dalších 30 minut, dokud se rajčata nerozpadnou. Podle potřeby sbíráme naběračkou s otvory pěnu, která se tvoří na povrchu.

Z polévky odstraníme bouquet garni. Polévku rozmixujeme a propasírujeme do mísy. Polévku vrátíme do hrnce, prohřejeme ji, osolíme a opepříme. Můžeme vmíchat trochu pastisu.

Jako přílohu receptu pak použijeme jednu bagetu nakrájenou na plátky, které lehce opečeme. Dále nastrouhaný sýr gruyére.


Fotky receptu Středomořská rybí polévka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Středomořská rybí polévka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !