Postup přípravy receptu Studené hovězí s paprikami a celerem:
Maso nakrájíme na tenké plátky. Celer očistíme a rovněž nakrájíme na plátky. Papriku překrojíme na čtvrtiny. Hluboký kastrol nebo kotlík naplníme do tří čtvrtin vodou (na každých pět šálků vody dáme 1 lžičku soli) a vodu přivedeme do varu. Připravíme si hrnec s ledovou vodou, nejlépe s několika kostkami ledu Masové plátky, celer a papriku zbavenou semen obalíme v solamylu. Plátky celeru ponoříme do vařící vody a ponecháme tam tak dlouho, dokud se voda znovu nezačne vařit. Poté ihned vyjmeme a dáme do ledové vody prudce vychladnout. Stejným způsobem připravíme maso a paprikové lusky. Vychlazené potraviny dáme do ledničky a necháme je tam až do doby podávání na stůl.
Podáváme společně s nastrouhanou ředkví, omáčkou a nakrájeným pórkem.
Fotky receptu Studené hovězí s paprikami a celerem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!