Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.10. 2018
Dnes má svátek Lukáš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Studené maso pěti vůní

fotka Studené maso pěti vůní
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Studené maso pěti vůní:

2 kg hovězí kližky  | 12 lžic krupicového cukru  | lžíce oleje  | lžíce mleté skořice  | 3 lžíce soli  | 2 lžičky kmínu  | lžíce strouhaného zázvoru  | 3 hřebíčky  | 3 bobkové listy  | 3 hvězdičky badyánu

Postup přípravy receptu Studené maso pěti vůní:

Hrnec rozehřejeme a na dno nalijeme lžíci oleje. Do horkého oleje přidáme dvě lžíce cukru a za stálého michání připravíme tmavě hnědý karamel. Když se z karamelu začne kouřit, hrnec odstavíme z ohně a vložíme do něho maso podélně rozdělené na jednotlivé svaly. Delší svaly překrojíme napříč. Maso zalijeme vařící vodou tak, aby bylo ponořeno. Vodu osolíme, přidáme zbylý cukr a všechno koření. Koření můžeme zašít do pytlíku a vložit je do hrnce pohromadě. Hrnec přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme asi 3 hodiny nebo až je maso měkké. Po uvaření necháme maso v nálevu vychladnout a uložíme do chladničky na 24 hodin. Před podáváním je krájíme na tenké plátky. Plátky masa podáváme na míse obložené zeleninou, případně je vhodně doplněníme strouhaným křenem. Pokud je nálev málo kořeněný, můžeme k masu podávat pikantní omačku připravenou z 1/2 dílu octa, 1/2 dílu vody, 1 dílu sójové omáčky a podle chuti utřeným stroužkem česneku.

Doba přípravy:asi 28 hodin.


Fotky receptu Studené maso pěti vůní:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Studené maso pěti vůní
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !