Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 22.06. 2018
Dnes má svátek Pavla
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Studený nákyp s rumem

fotka Studený nákyp s rumem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Studený nákyp s rumem:

150 g hrubé mouky  | 150 g malinové nebo rybízové zavařeniny  | 140 g moučkového cukru  | 8 ks vajec  | 0,5 cm utlučené vanilky  | z 1/2 ks citrónu citónová kůra  | dle potřeby: hladká mouky na vysypání plechu  | dle potřeby: máslo na vymazání plechu  | Na krém:  | 80 g moučkového cukru  | 5 g rýžové nebo kukuřičné moučky  | 1/4 l smetany  | 1/8 l rumu  | 5 ks žloutků  | 1 cm tlučenou vanilku  | Na ozdobu:  | 1/2 l šlehačky  | 30 g cukru

Postup přípravy receptu Studený nákyp s rumem:

Moučkový cukr, žloutky, citrónovou kůru a vanilku utřeme v míse (asi 15-20 minut). Potom zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků současně s hrubou moukou. Lehce promíchané těsto rozetřeme 2,5 cm vysoko na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečeme rychle, v horké troubě (při teplotě kolem 190°C) dorůžova a necháme vychladnout. Studené upečené těsto nakrájíme na stejné menší kostky a rozdělíme je na tři díly. Jeden díl kostek zlehka vložíme do větší skleněné mísy a polijeme je žloutkovým krémem s rumem a ještě libovolně postříkáme malinovou (rybízovou) zavařeninou a opět dáme kostky a zase krém, zavařeninu a třetí díl kostek. Takto upravený nákyp necháme v chladničce asi 4 hodiny. Potom celý nákyp ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Úprava krému:
Sladkou smetanu, moučkový cukr, žloutky, rýžovou (kukuřičnou) moučku, tlučenou vanilku dobře v kotlíku ušleháme. Potom postavíme kotlík do hrnce z vařící vodou a krémem na plotně tak dlouho šleháme, až trochu zahoustne. Za stálého šlehání necháme vychladnout. Do studeného krému zamícháme rum.



Fotky receptu Studený nákyp s rumem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Studený nákyp s rumem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !