Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 20.06. 2019
Dnes má svátek Květa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Studený nákyp s rumem

fotka Studený nákyp s rumem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Studený nákyp s rumem:

150 g hrubé mouky  | 150 g malinové nebo rybízové zavařeniny  | 140 g moučkového cukru  | 8 ks vajec  | 0,5 cm utlučené vanilky  | z 1/2 ks citrónu citónová kůra  | dle potřeby: hladká mouky na vysypání plechu  | dle potřeby: máslo na vymazání plechu  | Na krém:  | 80 g moučkového cukru  | 5 g rýžové nebo kukuřičné moučky  | 1/4 l smetany  | 1/8 l rumu  | 5 ks žloutků  | 1 cm tlučenou vanilku  | Na ozdobu:  | 1/2 l šlehačky  | 30 g cukru

Postup přípravy receptu Studený nákyp s rumem:

Moučkový cukr, žloutky, citrónovou kůru a vanilku utřeme v míse (asi 15-20 minut). Potom zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků současně s hrubou moukou. Lehce promíchané těsto rozetřeme 2,5 cm vysoko na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečeme rychle, v horké troubě (při teplotě kolem 190°C) dorůžova a necháme vychladnout. Studené upečené těsto nakrájíme na stejné menší kostky a rozdělíme je na tři díly. Jeden díl kostek zlehka vložíme do větší skleněné mísy a polijeme je žloutkovým krémem s rumem a ještě libovolně postříkáme malinovou (rybízovou) zavařeninou a opět dáme kostky a zase krém, zavařeninu a třetí díl kostek. Takto upravený nákyp necháme v chladničce asi 4 hodiny. Potom celý nákyp ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Úprava krému:
Sladkou smetanu, moučkový cukr, žloutky, rýžovou (kukuřičnou) moučku, tlučenou vanilku dobře v kotlíku ušleháme. Potom postavíme kotlík do hrnce z vařící vodou a krémem na plotně tak dlouho šleháme, až trochu zahoustne. Za stálého šlehání necháme vychladnout. Do studeného krému zamícháme rum.



Fotky receptu Studený nákyp s rumem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Studený nákyp s rumem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !