200 ml mléka
| lusk vanilky
| 1 citrón
| 80 ml šlehačky
| špetka solamylu
| špetka soli
| 3 žloutky
| 20 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| na posypání cukr moučka
| jahody, čerstvé ovoce na zdobení
Postup přípravy receptu Sueňo Andaluz:
Vanilkový lusk rozřízneme a vyjmeme dužninu. Citrón pečlivě omyjeme a nastrouháme kůru. Smícháme vanilkovou dužninu a citrónovou kůru s mlékem, necháme přejít varem a osolíme. Poté směs scedíme, zahustíme šlehačkou a solamylem. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a přidáme k mléčné směsi, kterou nalijeme do misek a necháme několik hodin ztuhnout v chladu. Před podáváním pocukrujeme a necháme pod grilem zkaramelizovat. Zdobíme čerstvým ovocem.
Fotky receptu Sueňo Andaluz:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!