Použité suroviny receptu Suflée s lesním ovocem a krémem ze zakysané smetany:
3 vejce
| 100 g cukru krystal
| 50 g másla
| 50 g bílé čokolády
| 50 g hladké mouky
| 300 g směsi lesního ovoce
| Krém:
| 50 g smetany ke šlehání
| 250 g zakysané smetany
| 50 g pomerančové šťávy
| cukr
Postup přípravy receptu Suflée s lesním ovocem a krémem ze zakysané smetany:
Celá vejce vyšleháme s cukrem na pěnu. Máslo s čokoládou rozpustíme a vmícháme do pěny (velmi rychle, aby se pěna nesrazila). Nakonec přimícháme mouku a směs nalijeme do vymazaných formiček, posypeme lesními plody a dáme péci – při cca 200 °C (suflée by mělo uvnitř zůstat tekuté). Upečené suflée podáváme s krémem: smetanu vyšleháme dotuha, přidáme zakysanou smetanu, pomerančovou šťávu a podle chuti cukr. Tímto krémem pak přeléváme teplé suflée.
Fotky receptu Suflée s lesním ovocem a krémem ze zakysané smetany:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!