Použité suroviny receptu Šumavský nákyp s brusinkami:
800 g jablek
| 150 g ovocného cukru
| 6 lžic zavařených brusinek
| 3 vejce
| 2 lžíce másla
| 3 lžíce mouky
| tuk na vymazání a drcené piškoty na vysypání zapékací formy
| moučkový a vanilkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Šumavský nákyp s brusinkami:
Omytá a oloupaná jáblka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do mísy, posypeme ovocným cukrem a přidáme okapané zavařené brusinky (můžeme je nahradit předem namočenými sušenými). Žloutky smícháme s moukou, vmícháme do nich tuhý sníh ušlehaný z bílků a spojíme vše se směsí jablek, cukru a brusinek. Nákypovou formu vymažeme tukem a vysypeme drcenými piškoty. Rozetřeme do ní připravenou nákypovou směs a v mírně vyhřáté troubě ji zapečeme dozlatova. Po zapečení rozdělíme nákyp na porce a posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.
Fotky receptu Šumavský nákyp s brusinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!