Postup přípravy receptu Šunkové koule s burizony:
Sojový granulát povaříme 20 minut ve vývaru nebo 1 l vody s Knoroxu. Slijeme do sítka, vymačkáme přebytečný vývar a necháme vychladnout. Přidáme nadrobno nakrájenou jednu střední cibuli a prolisujeme 3-4 stroužky česneku. Dále přidáme nadrobno nakrájenou šunku, lžíci hořčice, lžíci kečupu a 1 vejce. Nastrouháme nivu, dosypeme burizony. Přidáme koření do mletého masa. Mírně osolíme. Vše důkladně promícháme a prohněteme rukama a necháme 10 minut odpočinout. Uděláme koule, velikost - vrchovatá polévková lžíce. Koule pečeme na papíře nebo na mřížce - pozor, mřížka musí ležet na dně pekáčku, jinak by se koule rozpadly. Troubu předem vyhřejeme a koule necháme 3 minuty péct v nejvyšší teplotě. Pak s koulemi na papíře nebo mřížce pohneme, aby se nepřichytily. Dopékáme asi 30 minut na nejmenší teplotu trouby. Podáváme teplé nebo i studené se zeleninovým salátem. Těsto lze použít i na sekanou.