Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šunkový chléb

fotka Šunkový chléb
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 46

Použité suroviny receptu Šunkový chléb:

2 hrnky vlažné vody  | 2 lžíce granulovaného droždí  | 3 lžíce cukru  | 4 vejce  | 6 lžic práškového mléka  | 6 lžic másla  | 1 lžíce soli  | 1 kg hladké mouky  | 500 g syrové šunky  | 150 g rozinek  | 1 sklenička plněných oliv

Postup přípravy receptu Šunkový chléb:

Rozpustíme droždí ve vodě s jednou lžící cukru a necháme odležet 15 minut. Když se droždí zvedne, přidáme vejce, mléko, rozpuštěné máslo, zbytek cukru a sůl. Trochu zamícháme a přidáme mouku. Dobře mícháme až do té doby, kdy vytvoříme kouli, která se nelepí na mísu. Přemístíme na pomoučený vál a hněteme rukama 10 minut. Poté těsto rozpůlíme, vložíme do vymazané mísy a přikryjeme utěrkou. Necháme odpočinout 30-40 minut. Rozválíme, těsto poklademe půlkou nakrájené šunky, nakrájených oliv a rozinek. Těsto zarolujeme a konce zpevníme. Opakujeme s druhou částí těsta. Potřeme našlehaným vejcem a pečeme na 220ºC dozlatova, přibližně 45 minut.


Fotky receptu Šunkový chléb:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Šunkový chléb
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !