Postup přípravy receptu Svatební koláčky nekynuté:
Na vál si dáme mouku, uprostřed vyhloubíme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme ho cukrem a zalijeme teplým mlékem. Necháme 10 minut odpočinout, aby nám vykynul kvásek. Potom si k tomu přidáme žloutek, špetku soli a máslo nakrájené na kousky. Hněteme rukama dokud se nám nevytvoří hladké, vláčné těsto. Těsto nenecháme kynout, hned si čtvrtinu těsta odkrojíme a zbytek dáme do chladna. Díl těsta si válečkem na nudle rozválíme na pomoučeném vále na placku slabou asi 3 milimetry. Nožem nebo rádýlkem plát rozkrájíme na přibližně stejné čtverce 5 x 5 cm. Odkrojky těsta posbíráme a přidáme k dalšímu dílu těsta. Doprostřed každého čtverečku rozetřeme náplň a vždy protilehlé rohy spojíme - důkladně zmáčkneme, aby se nám koláček při pečení nerozevřel. Těsto během pečení nabývá, je proto důležité, aby vyválený plát byl co nejslabší a koláčky se tak při pečení nerozevíraly a zůstaly malé. Takto zpracujeme celé těsto a náplně obměňujeme - tvarohová, povidlová, maková, případně další podle chuti.
Tvarohovou náplň si připravíme smícháním měkkého tvarohu s cukrem, žloutkem, 1 lžičkou rumu a citrónovou kůrou. Makovou náplň připravíme z mletého máku uvařeného v mléce. Po vychladnutí promícháme s cukrem a 1 lžičkou rumu. Povidla si koupíme hotová. Hotové koláčky namáčíme v rozehřátém másle, do kterého jsme přidali rum. Koláček vezmeme za spodek a vrškem ho ponoříme do másla s rumem. Položíme na vál těsně vedle sebe a posypeme moučkovým cukrem. Z uvedené dávky bychom měli mít asi 200 kusů koláčků.
Svatební koláčky jsou náročnější na přípravu, ale jsou velmi chutné, voní máslem a rumem a v puse se rozplývají. A zůstanou vláčné nejméně celý týden, pokud nám vydrží.
Fotky receptu Svatební koláčky nekynuté:
Fotky vložil: Mangovka,hlouskova,meluzína,BADAČA,hanka51