Postup přípravy receptu Svatební koláčky pro naprosté amatéry:
Tuk (máslo i omegu) nechte předem dostatečně zmrazit. Před začátkem samotné přípravy těsta nechte rozpálit troubu na 200 stupňů. Oba druhy tuku nastrouhejte na struhadle na velké vločky. Na vál vysypte mouku, do důlku rozklepněte vejce, rozdrobte droždí, přidejte vanilkový cukr, sůl a mléko, tekuté přísady vidličkou lehce prošlehejte a postupně přimíchávejte ze stran víc a víc mouky, až vznikne hustější kaše. Do té přidejte tuk a rychle zpracujte těsto. Rychle proto, že podíl tuku je velký, a při delším zpracovávání se začne těsto lepit. Těsto dejte na deset minut vychladit do lednice.
Mezitím si připravte náplň – vidličkou smíchejte tvaroh, žloutky a cukr, a směsí naplňte igelitový pytlík. Na něm pak odstřihněte růžek a použijte ho jako cukrářský kornout, koláčky se tak dají plnit mnohem rychleji.
Těsto už po vychlazení nezpracovávejte. Z těsta vykrajujte čajovou lžičkou malé kuličky (cca 2 cm v průměru), uhlaďte je rychle v dlani, a pokládejte je na vymazaný plech. Pomoučeným kloubem prstu pak udělejte v koláčcích důlky, které plňte tvarohem. Pod tvaroh můžete také dát trochu marmelády, anebo na tvaroh rozinku. Pečte do růžova, cca 10-15 minut, a poté obalujte v moučkovém cukru. Z dávky se dá udělat cca 140 koláčků.
Fotky receptu Svatební koláčky pro naprosté amatéry:
Fotky vložil: Mangovka,MichelePrg,Marci7,Dadulina