Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 125 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Sváteční vepřová žebírka:
2 lžíce olej
| dle chuti: mletý pepř a sůl
| 3 lžíce kečup
| dle chuti: kmín
| 1 lžíce med
| 1 lžíce worcesterova omáčka
| 1 - 1,5 kg vepřový bůček
| dle potřeby: olej na pečení
| 3 stroužky česnek
| 2 lžíce sójová omáčka
Postup přípravy receptu Sváteční vepřová žebírka:
Bůček očistíme, omyjeme, ošušíme a nakrájíme na kousky podél žebírek.
Do mísy prolisujeme česnek, přidáme kečup, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, olej, med a koření. Trochu osolíme a důkladně zamícháme.
Marinádou důkladně potřeme žebírka, naskládáme do čisté mísy na sebe a zalijeme zbytkem marinády. Mísu se žebry uložíme do chladnější místnosti nebo do spodní části ledničky.
Nahřejeme si pekáč. Vymastíme jej a poklademe do něj namarinová žebra. Vše pak pečeme při 180 - 200 stupních dozlatova. Občas podléváme horkou vodou. Podáváme s brambory a hlávkovým salátem.
Fotky receptu Sváteční vepřová žebírka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!