Použité suroviny receptu Svíčková pečeně po rýnsku:
800 g hovězího masa z kýty
| 50 g cibule na kolečka
| 1/4 l červeného vinného octa
| 1 lžička celého pepře
| 1 lžička hořčičných semínek
| bobkový list
| sůl
| Pod pečeni a na omáčku:
| 2 lžíce margarínu
| 1/4 l masového vývaru
| 2 lžíce červeného vína
| 40 g rozinek
| 40 g perníku
| 1 lžíce hladké mouky
| 3 lžíce kyselé smetany
| sůl, petržel, rajčata
Postup přípravy receptu Svíčková pečeně po rýnsku:
Maso natěsnejte do vyššího úzkého hrnce. Obložte cibulí pokrájenou na kolečka, zalijte červeným vinným octem, 1/4 litrem převařené vody a posypte kořením. Přikryjte pokličkou, postavte do chladu a během 2 až 3 dnů občas obraťte. V pánvi při střední teplotě rozpusťte margarín. Maso vyjměte z marinády, osušte, osolte a po obou stranách opečte. Přidejte vývar, červené víno a 3 lžíce marinády. Přikryjte poklicí a pomalu duste asi 90 minut. Rozinky namočte. Do hladké mouky pomalu vmíchejte kyselou smetanu. Hotovou pečeni vyjměte na talíř a do vypečené šťávy rozmíchejte smetanu. Přidejte rozinky a perník. Mírně povařte. Podávejte s bramborovým knedlíkem.
Fotky receptu Svíčková pečeně po rýnsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!