Použité suroviny receptu Svíčková s hořčicovou zeleninou :
750 ml masového vývaru
| 1 lžička celého pepře
| 2 bobkové listy
| 750 g hovězí svíčkové
| 4 mrkve
| 4 řapíky celeru
| 250 g květáku
| 250 g brokolice
| sůl, pepř
| 4 lžíce másla
| 2 lžíce olivového oleje
| 2 lžíce kremžské hořčice
| pažitka
Postup přípravy receptu Svíčková s hořčicovou zeleninou :
Vývar přivedeme k varu s celým pepřem a bobkovým listem. Maso vložíme do vývaru a vaříme na velmi malém ohni pod bodem varu asi 25-30 minut. Zeleninu očistíme a nadrobno pokrájíme. Vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pak scedíme a dáme okapat. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej. Přidáme hořčici, zeleninu a za stálého míchání osmažíme. Osolíme a opepříme. Pažitku pokrájíme a vmícháme do zeleniny. Svíčkovou vyjmeme z vývaru a necháme asi 10 minut odpočinout. Potom nakrájíme na plátky a rozdělíme na talíře s hořčicovou zeleninou. Podáváme se zapečenými bramborami.
Fotky receptu Svíčková s hořčicovou zeleninou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!