Použité suroviny receptu Svíčková se smetanovou omáčkou:
600 g hovězí svíčkové
| 50 g špeku
| 1 cibule /větší/
| 250 g kořenové zeleniny
| 2 zrnka pepře
| sůl
| 4-5 zrnek koření
| zázvor
| 1 bobkový list
| tymián
| 1/2 poháru kyselé smetany
| 2 lžíce mouky
| ocet nebo citr. šťáva
Postup přípravy receptu Svíčková se smetanovou omáčkou:
Maso prošpikujeme a po obou stranách opečeme. Osmažíme též zeleninu nakrájenou na kostičky a cibuli. Vše dusíme doměkka. Vypečenou šťávu a zeleninu propasírujeme, spojíme ji s kyselou smetanou a moukou a uvedeme do varu. Ochutíme octem. Plátky masa vložíme zpět a necháme je prohřát.