Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vybírat sluneční brýleJak vybírat sluneční brýle Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 21.04. 2018
Dnes má svátek Alexandra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Svíčková z krůtího masa

fotka Svíčková z krůtího masa
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++++-
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Svíčková z krůtího masa:

1 kg krůtích prsou  | 100 g anglické slaniny  | 3 lžíce octa  | 2 ks mrkve  | 2 ks petržele  | 1 ks celeru  | 2 ks cibule  | 1 ks bobkového listu  | 5 ks kuliček pepře  | 1 lžička tymiánu  | 200 ml bílého vína  | 2 kelímky zakysané smetany  | 1 lžička cukru  |  sůl  |  citronová šťáva

Postup přípravy receptu Svíčková z krůtího masa:

Prakticky postupujeme téměř stejně, jako u svíčkové z hovězího masa. Je tu jen pár drobných rozdílů. Krůtí maso nemusíme nakládat, ale nic se nestane, když ho na pár hodin naložíme. Celý kus krůtího prsa opláchneme, osušíme a prošpikujeme hranolky anglické (nebo obyčejné) slaniny. Maso pokapeme třemi lžícemi octa, posypeme tymiánem, přidáme ostatní koření a nakrájenou cibulu a kořenovou zeleninu. Necháme odležet v chladnu.
Před vlastní přípravou maso vyjmeme ze zeleniny a v kastrolu na trošce oleje ho necháme po všech stranách zatáhnout. Přidáme zeleninu i s kořením, přilijeme bílé víno, osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme do trouby. Je-li třeba, trochu podlijeme teplou vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho z kastrolu a dáme stranou. Šťávu necháme téměř vydusit, až zelenina začne mírně hnědnout. Potom trochu podlijeme, vyjmeme bobkový list a zeleninovou směs rozmixujeme. Za stálého míchání ji přivedeme téměř k varu, potom příkon tepla ztlumíme a postupně přimícháme dvě zakysané smetany. Dochutíme solí, cukrem (nebo karamelem) a citrónovou šťávou.
Krůtí maso nakrájíme na plátky, polijeme omáčkou, ozdobíme plátkem citrónu a brusinkami. Vhodnou přílohou jsou nadýchané houskové knedlíky.


Fotky receptu Svíčková z krůtího masa:

Svíčková z krůtího masa
Fotky vložil: piskotik 
Hodnocení receptu Svíčková z krůtího masa
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !