Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 15.10. 2018
Dnes má svátek Tereza
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Svíčková z krůtího masa

fotka Svíčková z krůtího masa
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Svíčková z krůtího masa:

1 kg krůtích prsou  | 100 g anglické slaniny  | 3 lžíce octa  | 2 ks mrkve  | 2 ks petržele  | 1 ks celeru  | 2 ks cibule  | 1 ks bobkového listu  | 5 ks kuliček pepře  | 1 lžička tymiánu  | 200 ml bílého vína  | 2 kelímky zakysané smetany  | 1 lžička cukru  |  sůl  |  citronová šťáva

Postup přípravy receptu Svíčková z krůtího masa:

Prakticky postupujeme téměř stejně, jako u svíčkové z hovězího masa. Je tu jen pár drobných rozdílů. Krůtí maso nemusíme nakládat, ale nic se nestane, když ho na pár hodin naložíme. Celý kus krůtího prsa opláchneme, osušíme a prošpikujeme hranolky anglické (nebo obyčejné) slaniny. Maso pokapeme třemi lžícemi octa, posypeme tymiánem, přidáme ostatní koření a nakrájenou cibulu a kořenovou zeleninu. Necháme odležet v chladnu.
Před vlastní přípravou maso vyjmeme ze zeleniny a v kastrolu na trošce oleje ho necháme po všech stranách zatáhnout. Přidáme zeleninu i s kořením, přilijeme bílé víno, osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme do trouby. Je-li třeba, trochu podlijeme teplou vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho z kastrolu a dáme stranou. Šťávu necháme téměř vydusit, až zelenina začne mírně hnědnout. Potom trochu podlijeme, vyjmeme bobkový list a zeleninovou směs rozmixujeme. Za stálého míchání ji přivedeme téměř k varu, potom příkon tepla ztlumíme a postupně přimícháme dvě zakysané smetany. Dochutíme solí, cukrem (nebo karamelem) a citrónovou šťávou.
Krůtí maso nakrájíme na plátky, polijeme omáčkou, ozdobíme plátkem citrónu a brusinkami. Vhodnou přílohou jsou nadýchané houskové knedlíky.


Fotky receptu Svíčková z krůtího masa:

Svíčková z krůtího masa
Fotky vložil: piskotik 
Hodnocení receptu Svíčková z krůtího masa
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky