Použité suroviny receptu Svíčkové plátky na chilli:
1 ks paprika (červená)
| 2 ks chilli paprička
| 400 g hovězí svíčková
| 1 lžička celý barevný pepř
| dle chuti: sůl
| 3 lžíce olivový olej
Postup přípravy receptu Svíčkové plátky na chilli:
Podle potřeby svíčkovou očistíme. Zabalíme ji do potravinářské fólie a dáme nachvilku do mrazáku ztuhnout.
Zatím si připravíme zeleninu. Chilli papričky a papriku očistíme, zbavíme jádřinců, pecek a žeber. Dužninu nasekáme najemno.
Pepř v hmoždíři rozdrtíme.
Maso vytáhneme z mrazáku. Musí být tuhé, ale ne zmrzlé na kost. Svíčkovou nakrájíme na co nejtenčí plátky a rozpálíme si pánev.
V rozpálené pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm orestujeme kousky paprik. Stačí jen minutka. Pak vsypeme plátky masa spolu s drceným pepřem a rychle maso osmahneme. Svíčková může klidně zůstat trochu krvavá. Nakonec plátky osolíme.
Restované plátky svíčkové na chilli podáváme samostatně nebo s brambory.
Fotky receptu Svíčkové plátky na chilli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!