Použité suroviny receptu Svíčkové řezy zapečené s chřestem:
8 řezů svíčkové (asi po 70 g)
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| 2 lžíce oleje
| 8 kusů sterilovaného chřestu
| 8 plátků eidamu nebo ementálu
Postup přípravy receptu Svíčkové řezy zapečené s chřestem:
Maso rukou zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, pokameme trochou oleje a necháme 3-4 hodiny uležet. Na zbylém oleji potom řezy z obou stran zprudka opečeme a při snížené teplotě zvolna dohotovíme. Na maso položíme na půlky nebo třetiny překrojený okapaný chřest, přikryjeme ho sýrem a v rozehřáté troubě nebo pod grilem zprudka zapečeme.
Fotky receptu Svíčkové řezy zapečené s chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!