Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Kdy se slaví Halloween v roce 2017?Kdy se slaví Halloween v roce 2017? Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 19.10. 2017
Dnes má svátek Michaela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Švýcarské knedlíky

fotka Švýcarské knedlíky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Švýcarské knedlíky:

500 g moučných brambor  | 250 g hrubé mouky  | 2 žloutky  | trochu strouhaného muškátového oříšku  | kousíček Hery  |  sůl  |  mletý pepř  | Náplň:  | 150 g anglické slaniny  | 150 g moravského uzeného  | 3-4 lžíce oleje  | 1 cibule  | 1/2 svazku petrželky  |  sůl  |  mletý pepř  |  strouhaný sýr a opečená cibulka na posypání

Postup přípravy receptu Švýcarské knedlíky:

Slaninu a maso nakrájíme na drobné kousky. Oloupanou cibuli a omytou petrželku jemně usekáme. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na vál. Přidáme mouku, žloutky, strouhaný muškátový oříšek, kousíček Hery, sůl, pepř, vypracujeme pevné těsto, z těsta vytvarujeme válec, zabalíme do průhledné folie a necháme 20-30 minut odpočinout. Na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme slaninu, maso, krátce opečeme, vmícháme petrželku, vezmeme z ohně a ochutíme solí a pepřem. Těsto vybalíme z folie, rozkrájíme na 1 1/2 cm silné plátky, na vále rozmáčkneme rukou na placičky, lžičkou usadíme náplň, zabalíme a vytvarujeme knedlíky. Knedlíky vaříme v osolené vodě 15-20 minut, vybereme děrovanou sběračkou, rozložíme na papírem vyložený plech, posypeme strouhaným sýrem, zapečeme v troubě dozlatova. Mezitím usekáme oloupanou cibuli, obalíme v mouce a usmažíme v dostatečném množství oleje dozlatova. Knedlíky vyjmeme z trouby, rozložíme na talíře, posypeme cibulkou a ihned podáváme s jakýmkoliv salátem.


Fotky receptu Švýcarské knedlíky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Švýcarské knedlíky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Hromada zlaťáků