Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Jedeme na výlet
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 21.10. 2019
Dnes má svátek Brigita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Švýcarský dort

fotka Švýcarský dort
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Švýcarský dort:

300 g hladké mouky  | 200 g másla  | špetka soli  | 150 g cukru  | 2 vejce  | 300 g cukru  | 240 g ořechových jader  | 2,5 dl smetany ke šlehání  | 1 lžíce medu  | 1 lžička rozpuštěného másla  | 2 lžíce rybízového džemu

Postup přípravy receptu Švýcarský dort:

Do předem vychlazené mísy dáme prosátou mouku, na drobno posekané máslo, sůl a cukr. Přidáme rozkvedlaná vejce a rukama (které jsme před tím chvíli oplachovali pod proudem studené vody) rychle vypracujeme hladké těsto a uložíme zabalené do folie na 20 minut do chladna. Cukr nasypeme na suchou pánev a za stálého míchání bez přidávání vody upražíme do světle hněda, přidáme vyloupaná vlašská jádra a 2 – 3 minuty společně pražíme. Pak opatrně (pozor, hmota je velmi horká) přidáme smetanu a jakmile se cukr rozpustí, přimícháme med. Ze 2/3 vychlazeného těsta rozválíme placku asi 3 mm silnou. Kulatou formu vymažeme slabě máslem a vložíme do ní rozválené těsto, které jsme kolem dokola vytáhli a utvořili asi 5 cm vysoký okraj. Povrch těsta nejprve pomažeme rybízovým džemem a pak rovnoměrně rozložíme ořechovou náplň. Vytažené okraje přehneme přes náplň a lehce potřeme vodou. Ze zbylého těsta vyválíme placku stejné velikosti jako byla první a náplň jí přiklopíme. Pečeme ve středně teplé troubě 60 minut. Dort nesmí ztmavnout, přikryjeme jej tedy před koncem stanovené doby alobalem. Upečený necháme vychladnout, celý dort zabalíme do alobalu a necháme uležet. Vydrží dlouhou dobu, můžeme ho připravit i 14 dní předem. Dort nesmíme krájet hned po upečení.


Fotky receptu Švýcarský dort:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Švýcarský dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky