Použité suroviny receptu Sýrová polévka ze staré Anglie:
sýr Čedar sýr Čedar
| 300 ml mléko
| 440 ml kuřecí vývar
| dle chuti: mletý černý pepř
| 70 g máslo
| 2 ks mrkev
| 70 g hladká mouka
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Sýrová polévka ze staré Anglie:
V kastrolu si rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání mouku asi minutu restujeme. Pak hrnec odstavíme a do jíšky (musí zůstat světlá) postupně vlijeme kuřecí vývar a mléko. Sýr nastrouháme.
Kastrol vrátíme zpět na plotýnku, polávku za neustálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí, asi 4 minuty.
Mrkev očistíme, nastrouháme a přidáme do polévky. Vše povaříme přibližně stejnou dobu.
Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr. Když se sýr roztaví, polévku dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.
Fotky receptu Sýrová polévka ze staré Anglie:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!