150 g nivy
| 80 g másla
| 1 malý uvařený celer
| 2 větvičky posekaných listů z celeru
| 2 lžíce bílého vína
| 1 bílá veka nebo toustový chléb
| dle potřeby: hroznové víno a jádra ořechů na ozbobu
| dle potřeby: další varianta je jemně nastrouhaná mrkev posypaná nastrouhanými opraženými oříšky
Postup přípravy receptu Sýrová sousta s celerem:
Změklé máslo utřeme s jemně nastrouhanou nivou, přidáme nastrouhaný uvařený celer, 2 lžíce bílého vína a jemně posekané listy celeru. Někdy k máslu přidávám 1-2 trojúhelníčky měkkého sýra bez příchuti.
Toustový chléb překrojíme v polovině na trojúhelníčky, opečeme v toustovači stejně jako pokrájenou bílou veku.
Opečené toustové chleby či nakrájenou veku můžeme před namazáním vzniklé hmoty počesnekovat. Zdobíme hroznovým vínem a jádry ořechů nebo jemně nastrouhanou mrkví posypanou opraženými nastrouhanými oříšky.
Fotky receptu Sýrová sousta s celerem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!